vrijdag 12 oktober 2007

Horoscoop Anna Maria Geertruida Schmidt














Vlissingen in beeld voor Annie M.G. Schmidt Huis

Klik op horoscoop voor vergroting

Anna Maria Geertruida Schmidt:
20 mei 1911 geboren te Kapelle om 09.30 uur
+ overleden op 21 mei 1995 te Amsterdam

Anna Maria Geertruida Schmidt werd in 1911 in Kapelle, Zuid-Beveland, geboren als dochter van de Nederlands-hervormde dominee J.D. Schmidt en G.M. Schmidt-Bouhuijs. Ze was de derde Anna M.G. Tussen haar en haar acht jaar oudere broer Wim zijn twee zusjes met dezelfde voornamen geweest, die zeer jong zijn gestorven.

Bekijk in haar horoscoop de planeet Neptunus in het 12e huis kreeft.
Hierdoor zijn de prachtige verhalen die zij schreef ontstaan, het gaf haar dromerij, voorliefde voor mystiek, ook was er een nerveuze overgevoeligheid. Het 12e huis in kreeft....hier wordt aangegeven ....het alleen werken in eigen huis, ze wilde tijdens het schrijven onder geen voorwaarde gestoord worden.
Het talent van schrijven zien we in de conjunctie Mercurius/ Saturnus.( denkwerk )
Dit gaf haar een eigenzinnigheid - vasthoudend en zwaartillend karakter.
Ze was zeer vlijtig en volhardend in haar werk.Dit gaf haar dus ook het succes als schrijfster.

UTRECHT/VLISSINGEN - 11-10-2007 -
Het Annie M.G. Schmidt Huis, dat ooit in Almere was gepland, komt wellicht in Vlissingen. Dat hebben initiatiefnemer Frits Ferres en cultuurwethouder Conny Seijbel van de gemeente Vlissingen donderdag gezegd.

De Scheldewerf te Vlissingen ( wordt Scheldekwartier )

De overleden schrijfster was in het verleden bibliotecaresse in de Zeeuwse havenstad.
Op dit moment bekijken de twee of het mogelijk is om het interactieve museum in het Scheldekwartier in Vlissingen te vestigen.
De voormalige werf bestaat uit een aantal oude loodsen en fabrieken. Het Annie M.G. Schmidt Huis zou in een fabriek worden gevestigd. Aan het eind van het jaar is het onderzoek afgerond, zegt Ferres. Het oorspronkelijke plan voor een huis met tuin in Almere bleek niet haalbaar.

Geen opmerkingen: