maandag 8 oktober 2007

Horoscoop Erik Hazelhoff Roelfzema









Erik Hazelhoff op Hawaii, waar hij woonde .







Soldaat van Oranje overleden op 90 jarige leeftijd.
datum: woensdag 26 september 2007
Voor zijn horoscoop is geen geboortetijd bekend
Klik op de horoscoop voor vergroting.

HONOLULU - Op Hawaii is de Nederlandse verzetsstrijder en schrijver Erik Hazelhoff Roelfzema overleden. Dat heeft Barnwell Industries, het bedrijf waar hij sinds 1977 zitting had in de raad van bestuur, zaterdag bevestigd.


Hazelhoff Roelfzema, bekend van het verfilmde boek Soldaat van Oranje, werd negentig jaar. De schrijver zou naar verluidt woensdag zijn overleden. De Soldaat van Oranje is een van de meest besproken en beschreven oorlogshelden. Hazelhoff Roelfzema werd geboren op 3 april 1917 in Surabaya. In de jaren 30 vestigde hij zich met zijn gezin in Wassenaar.

Hij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. In 1939 werd hij oorlogscorrespondent. In april 1941 zat hij een week gevangen in het 'Oranjehotel' te Scheveningen. De student dook onder, deed zijn doctoraalexamen en vertrok als Engelandvaarder naar het Verenigd Koninkrijk. Hij voerde landingen uit op de Nederlandse kust om zendapparatuur voor het verzet af te leveren en personen op te halen die vanuit bezet Nederland in het Verenigd Koninkrijk gewenst waren.(ANP)



Geen opmerkingen: