zondag 21 oktober 2007

Horoscoop John Kraaijkamp Sr.













Blijvend Applaus voor John Kraaijkamp ( 82 jaar )
AMSTERDAM - John Kraaijkamp heeft zondag in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2007 ontvangen. De acteur werd onderscheiden voor zijn ,,opmerkelijke en bijzondere bijdrage aan het Nederlandse theater, de film en de televisie'', zoals de jury het uitdrukte. John Kraaijkamp in het toneelstuk 'The Price' van Arthur Miller. De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro, een bronzen beeldje en een feestelijke theatervoorstelling.

De jury prees vooral de veelzijdigheid van Kraaijkamp, die jarenlang met Rijk de Gooyer een komisch duo vormde maar ook bij het RO Theater King Lear speelde. Kraaijkamp (1925) werd eerder onderscheiden met de Louis D'Or (1984) en een Gouden Kalf (1986).De acteur heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het toneel zijn voorkeur heeft. ,,Een mannetje op de straathoek die de mensen aan het lachen maakt. Zo ben ik begonnen.'' De prijs, die aanvankelijk om de twee jaar maar nu elk jaar wordt toegekend, gaat altijd naar een artiest die op een lange loopbaan kan terugzien. In 2006 kreeg Adèle Bloemendaal de prijs. Eerder winnaars waren onder meer Elisabeth Andersen (2004) en Ramses Shaffy (2002 )

De Horoscoop:
John Kraaijkamp is geboren in Amsterdam op 19 april 1925 ( geboortetijd berekend 17.50 uur )We zien het progressief MC op de radix ascendant weegschaal staan.
Neptunus en de node in leeuw 10e huis ( succes, bekendheid, erkenning toneel en film )
Maan in 5e huis vissen, spel en vermaak levert geld op.
Een interessant aspect de progressief Mercurius/Mars/Venus allemaal conjunct...op de radix node....geeft aan de publieke relaties.

Geen opmerkingen: