woensdag 18 februari 2009

Een Karel Appel als bonbonnetje



AMSTERDAM - Oiseau (vogel), het schilderij dat Karel Appel in 1951 schilderde, is tijdens de opening van de kunt- en antiekbeurs Tefaf verkrijgbaar als melkchocoladebonbon met nougat.

Nico Delaive van de Amsterdamse Galerie Delaive die het schilderij in het bezit heeft, heeft Patisserie Holtkamp gevraagd de speciale bonbon te maken, meldt Het Parool. Hij wil deze uitdelen aan klanten en passanten tijdens de opening van de Tefaf die van 13 tot en met 22 maart in Maastricht wordt gehouden.




Oiseau is in 1951 geschilderd door Karel Appel in zijn atelier aan de Rue Santeuil. Het geldt als een karakteristiek Cobraschilderij. De vogel staat voor optimisme en vrijheid. Delaive kocht het doek onlangs van een particulier uit Brussel. Op de Tefaf is het te koop voor 375.000 euro.
De Horoscoop voor Karel Appel: 25 april 1921 te Amsterdam om 17.20 uur.

Bekijk Pluto eens deze staat exact op het MC Kreeft...geeft aan Karel...autoriteit en roem.
Pluto vormt een driehoek met Uranus....geeft de grote kreativiteit en scheppingskracht om zijn schilderijen te maken voor het grote publiek....ook geeft dit aspekt..de vernieuwingen en hervormingen aan.Pluto maakt een aspekt met Jupiter...geeft machtshonger...
Jupiter opposiet Uranus....vrijheidsliefde...de behoefte aan onafhankelijkheid...hardnekkig aan de principes blijven vasthouden.

Schilder Karel Appel is op 4 mei 2006 in Zürich overleden. Dat heeft Rudi Fuchs, oud-directeur van het Stedelijk Museum, donderdag bevestigd. Appel, die al enkele jaren aan een hartkwaal leed, is 85 jaar geworden.
De kunstenaar wordt gezien als een prominent exponent van het expressionisme uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Appels naam zal ook altijd verbonden blijven aan de Cobra-groep (Copenhagen, Brussel, Antwerpen), die de schilderkunst drastisch vernieuwde.

Geen opmerkingen: