donderdag 20 november 2008

Opening Oosterscheldedam op 4 oktober 1986 door H.M. Beatrix


Ons prachtige Zeeland is uitstekend beschermd door de Deltawerken.
Hierbij de uurhoek van het moment: opening Oosterscheldedam in 1986.










Om 13.15 uur opening Oosterscheldedam.
Koningin Beatrix sprak de woorden:
De waterkering is gesloten.
Deltawerken zijn voltooid. Zeeland is veilig.





















De Deltawerken zijn gebouwd naar aanleiding van de waternoodsramp in 1953.Het project was bedoeld om een dergelijke ramp te voorkomen in de toekomst.Bij de realisatie hiervan zijn vele nieuwe technieken gebruikt voor het maken van q.a. dammen en dijken.
Op 4 oktober 1986, een jaar later dan de geplande datum, was de Oosterscheldedam klaar. Koningin Beatrix stelde op die dag de stormvloedkering officieel in werking. Staatshoofden uit de hele wereld en alle ministers uit Nederland waren hierbij aanwezig. In Zeeland was de vreugde groot op deze dag.De Zon in Weegschaal...er is heel lang over gepraat en vergaderd...veel plannen.....voordat men uiteindelijk de Oosterscheldedam gerealiseerd had.
Bekijk in de uurhoek de Maan...conjunct op het MC weegschaal...dus aangevend de veiligheid en geborgenheid van Zeeland.Op de ascendant Boogschutter staat conjunct Uranus...aangevend ...een staaltje van hoogwaardige techniek.
In het derde huis Vissen..staat Jupiter...die tevens heer van de ascendant is.
Dit huis heeft te maken met verbindingen...wegen....communicatie...etc. ( Heer 1 in 3 ) heeft ook met geld en investering te maken..die overigens flink waren uitgelopen.
Nog een spiegelpunt...de zon staat gespiegeld exact op de descendant...geeft dus aan de innerlijke centraliteit.Geeft ook aan een vooruitstrevende geest...vernieuwing techniek. ( opwinding )Immers de Oosterscheldedam werd officieel geopend,
Spiegelpunt: De node en het MC staan conjunct in derde huis Vissen.Dit geeft aan: gemeenschappelijk ideaal...

Geen opmerkingen: