maandag 8 oktober 2007

Horoscoop Che Guevara









ma 8 okt 2007, 15:48
Castro looft strijdmakker Che Guevara



HAVANA - De Cubaanse leider ........
Horoscoop ..lees meer....>Fidel Castro heeft maandag de loftrompet gestoken over zijn voormalige strijdmakker, Ernesto 'Che' Guevara. Castro stond maandag in een artikel in de communistische krant Granma stil bij de dood van Guevara, veertig jaar geleden. „Ik neem een pauze in mijn dagelijkse gevecht om mijn hoofd met respect te kunnen buigen en mijn dank te betuigen aan de uitzonderlijke strijder die op 8 oktober, veertig jaar geleden, viel”, stelde Castro in een commentaar in Granma.

De Argentijn Guevara werkte met Castro samen tijdens de Cubaanse revolutie tegen de dictator Fulgencio Batista. Later vertrok Guevara naar Bolivia om daar de revolutie te verspreiden. Boliviaanse militairen en agenten van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA namen de 39-jarige Guevara op 8 oktober 1967 in Bolivia gevangen.
Een dag later werd de revolutionair geëxecuteerd.

Boliviaans dorp verdient goed aan Che Guevara........Door Reuters

LA PAZ- Bijna veertig jaar na zijn dood leeft de herinnering aan icoon Ernesto “Che” Guevara door in het Boliviaanse dorpje Vallegrande. Ondernemers gebruiken zijn foto om zichzelf uit de armoede te helpen en geven rondleidingen naar de plek waar hij tien jaar geleden werd opgegraven. Die trekt zo’n 3000 toeristen per jaar, ook al ligt Che zelf inmiddels in een mausoleum in Cuba.

Geen opmerkingen: