maandag 15 oktober 2007

Horoscoop Zonnewonder Fatima 13 september 1917







Nieuwe kerk ingewijd in Fátima 12 Oktober 2007 20:44:44



LISSABON (ANP) - De op een na hoogste functionaris van Vaticaanstad, kardinaal Tarcisio Bertone, heeft vrijdag in het Portugese Fátima een van de grootse kerken ter wereld ingewijd.

De nieuwe kerk staat in de bedevaartsplaats waar volgens gelovigen de Maagd Maria in 1917 verscheen aan drie herderskindertjes.De bouwkosten van de Santíssima Trindade bedroegen 70 miljoen euro. Het gebedshuis biedt plaats aan bijna 9000 mensen. De oude kerk kon slechts 800 personen herbergen. Paus Benedictus XVI zal zondag via een videoverbinding de pelgrims in Fátima toespreken.






















90 jaar geleden.......Fatima Zonnewonder
Hardnekkige speculaties over ‘derde geheim’
13 september 1917 om 12.00 uur in de middag.
Met de publicatie van het zogenaamde derde geheim van Fatima in 2000 zouden speculaties over de inhoud ervan tot het verleden moeten behoren. Toch zijn er critici die nog altijd vraagtekens zetten bij de publicatie.

Speculaties.

Van de vele grote gebaren die paus Johannes Paulus II voor het Heilig Jaar 2000 gepland had, was de onthulling van het zogenaamde derde geheim van Fatima wel het verrassendst. Temeer omdat over dat ‘derde geheim’ veel geruchten ontstaan waren. Om aan die speculaties een eind te maken, besloot de Poolse paus op 13 mei 2000 bij gelegenheid van de zaligverklaring van Francisco en Jacinta Marto het geheim te onthullen. Aan deze twee herderskinderen was Maria in 1917 in de vallei Cova da Iria bij Fatima zesmaal verschenen. De derde zieneres was de op 13 februari 2005 gestorven zuster Lucia, die als karmelietes in Coïmbra leefde. Omdat Jacinta en Francesco beiden in 1920 stierven, was zuster Lucia de enige die getuigenis kon afleggen van de boodschap van de Moeder Gods.

De Geheimen.

Zuster Lucia schreef haar herinneringen aan de verschijningen in enkele delen op. Het eerste deel in 1935, het tweede in 1937 en het derde in augustus 1941. In deze laatste herinnering “onthult de zuster”, volgens Socci, “de eerste twee delen van het geheim […] en laat weten dat er ook nog een derde deel is, dat ze nog niet wil prijsgeven. Enkele maanden later beschrijft ze de vierde herinnering, gedateerd 8 december 1941, waarin ze herhaalt wat in de vorige delen staat. Alleen op het einde van het tweede geheim voegt ze een zin toe die in de tekst van augustus niet voorkomt: “In Portugal zal men de leer van het geloof steeds in acht nemen etc”. In januari 1944 schrijft ze ten slotte het derde geheim op.

3e Geheim.
Paus Johannes Paulus II las het in het Vaticaan bewaarde derde geheim kort na de mislukte aanslag die Ali Agca op 13 mei 1981(!) pleegde. Hij las er de aanslag in die op hem gepleegd was. Vandaar dat hij kon zeggen de bescherming van de Heilige Maagd te hebben gevoeld, die de kogel van Agca een andere wending gaf waardoor hij gespaard bleef. Dat was de uitleg die het Vaticaan in 2000 gaf aan het derde geheim.


Zonnewonder. Het zonnewonder te Fatima, is een opmerkelijk verschijnsel, aangetoond en gezien door tienduizenden mensen ter plekke, ook de boodschappen die aan de kinderen zijn gegeven, hebben vele vragen opgeworpen, waarvan de laatste boodschap in 2004 is vrijgegeven door het Vaticaan. Het streng bewaarde geheim is openbaar gemaakt door kardinaal Ratzinger te Rome. Dit geheim is niet uitgekomen zoals voorspeld.

Natuurfenomeen.
Over wat de drie zienertjes van Fátima nu werkelijk gezien hebben, lopen de meningen steeds meer uiteen. Er waren die dag 30.000 pelgrims komen kijken.Afgezien of men nu wel of niet gelooft in de Maagd Maria verschijning aan de drie Portugese herderinnetjes, het blijft een fasinerend gegeven, temeer daar twee van de drie voorspellingen zijn uitgekomen.Je kunt je ook afvragen hebben 30.000 mensen dat allemaal gefantaseerd of is er inderdaad iets paranormaals gebeurd te Fatima op 13 september 1917 om 12.00 uur in de middag.
Het nooit probaat verklaarde natuurfenomeen is ook door mensen uit de verre omgeving waargenomen. Dat het ging om een collectieve psychose, zoals de tegenstanders van het «zonnewonder» volhouden, lijkt onmogelijk. Er waren genoeg sceptische mensen onder de menigte bij de Cova de Iria die precies hetzelfde hadden gezien als de meest verstokte volgelingen van het trio zienertjes.

lees meer.....Horoscoop Fatima Zonnewonder

Geen opmerkingen: